Het kan zijn dat niet alle onderdelen van deze site correct werken in uw (verouderde) browser. Onze excuses daarvoor.

Geslaagde open dag ‘Mooi voorbeeldbedrijf’

“Mooi voorbeeldbedrijf”, “Super georganiseerd”, “Ik ga nu toch een paar dingen anders doen op mijn bedrijf” kregen we als reacties op de open dag.
Bezoekers en standhouders kijken enthousiast en goed terug op onze M84U resultatendag op melkveebedrijf van Hugo en Marlie Pastors in Oost-Brabant.
Mooi weer, mooie samenwerking, betrokken vrijwilligers, mooie koeien (en schoon gehouden!), volle presentatieruimtes. Daar zijn we blij mee,

Peek & van der Kroon

Peek Event Management / Sparkling Biz
Jacoline Peek-Hamoen, #deeventvlogger

Live opnames van presentaties van Hugo Pastors, Guido IJpelaar en Huub Peek

Klaar voor de Open dag M84U fokkerijresultaten bij VOF Pastors?

#melkvee #veeteelt #m84u #deeventvlogger

Voorbereiding en artikel Melkvee:

Aankondiging open dag:

Hoe ziet ideale koe er van Hugo Pastors uit?

Nieuwe adviseurs in team

Team

Wilco van Mourik is na 4 jaar helaas gestopt als fokkerijadviseur. Hij interesseerde zich enorm in de fokkerij en adviseerde melkveehouders op een professionele en serieuze manier en vooral vanwege zijn positieve inzet zullen we hem missen als collega, maar we bedanken hem voor de heel prettige samenwerking. De klanten welke door Wilco van fokkerijadvies werden voorzien, zullen nu door één van beide nieuwe adviseurs begeleid worden. Zij nemen contact op voor een afspraak wanneer dit weer in de planning staat.

We stellen de twee nieuwe onafhankelijk fokkerijadviseurs graag even aan u voor:
Matthijs JongkindMatthijs Jongkind is 22 jaar, woont in Ameide (ZH) en start als onafhankelijk fokkerijadviseur in Zuid-West/Midden-Nederland. Na de middelbare landbouwschool is hij gaan werken in de bouw, maar met de bedoeling om in de fokkerijwereld een baan te vinden. In aanloop zal Matthijs parttime werken als fokkerijadviseur. Thuis is hij met beide ouders in maatschap actief met 60 Holstein melkkoeien. Matthijs insemineert alle dieren en maakt al jaren de stierkeuze, omdat dit zijn grote hobby betreft, net als het zelf- of bij anderen meedoen aan diverse jaarlijkse jong- en fokveedagen.

Hugo Pastors heeft jarenlang gebruik gemaakt van het onafhankelijk fokkerijadvies als klant van Peek & van der Kroon. Middels de begeleiding door adviseur Huub Peek is de veestapel nadrukkelijk in de richting van zijn fokdoel geschoven; hoog productieve dieren die goed gebouwd zijn opdat ze de productie goed aan kunnen en door gezonde uiers en beste benen gemakkelijk een hogere levensduur kunnen behalen. In St.Anthonis melkt hij 125 melkkoeien, met bijbehorend jongvee. Zijn interesse in fokkerij is nog sterker geworden door deelname aan studiereizen naar Italië en Amerika. Naast zijn bedrijf gaat Hugo parttime andere melkveehouders begeleiden met onafhankelijk fokkerijadvies in de regio Zuid-Oost Nederland.

Op 1 september stelt Hugo Pastors zijn bedrijf beschikbaar voor open dag voor u om met eigen ogen zijn resultaten te bekijken en kennis te maken met Hugo als fokkerijadviseur.

Open dag met M84U fokkerijresultaten: 1 september

Bezoekregistratie kan al vooraf via deze link.  

Voorbereidingen in volle gang:

 (korte versie)

Hugo Pastors heeft jarenlang gebruik gemaakt van het onafhankelijk fokkerijadvies als klant bij Peek & van der Kroon. Middels de begeleiding door adviseur Huub Peek is de veestapel nadrukkelijk in de richting van zijn fokdoel geschoven: hoog productieve dieren die goed gebouwd zijn, opdat ze de productie goed aan kunnen en door gezonde uiers en beste benen gemakkelijk een hogere levensduur kunnen behalen. In St. Anthonis melkt hij 125 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Zijn interesse in fokkerij is nog sterker geworden door deelname aan studiereizen naar Italië en Amerika georganiseerd door Huub Peek.

Ideale koe

Hoe ziet de ideale koe eruit voor Hugo op zijn bedrijf? Hij vertelt het in deze video.

Komt u ook 1 september naar de open dag met presentaties:
# bedrijfsopzet en fokkerijresultaten, Peek & van der Kroon – Hugo Pastors
# bedrijfskengetallen, UNIFORM-Agri – Guido IJpelaar
# fokkerij, Peek & van der Kroon – Huub Peek
10.30 – 12.00 uur presentatie ronde 1
13.30 – 15.00 uur presentatie ronde 2.

Naast zijn bedrijf gaat Hugo parttime andere melkveehouders begeleiden met onafhankelijk fokkerijadvies in de regio Zuid-Oost Nederland.
In onderstaande video vertelt hij o.a. over voeding.


Op 1 september stelt hij zijn bedrijf open voor u om met eigen ogen zijn resultaten te bekijken en kennis te maken met Hugo en andere onafhankelijk  fokkerijadviseurs in het team van Peek & van der Kroon.

Zaterdag 1 september 2018
Van 10.00 – 16.00 uur

Adres:
Sambeeksedijk 10-A
5845 ES Sint Anthonis

Bezoek is gratis na bezoekregistratie, dit kan al vooraf via deze link.
Digitale uitnodiging in pdf.

Geen toegang voor honden op het terrein en graag geen bedrijfskleding dragen.

Contact: Jacoline Peek, 06-3733 9285, bmpeek-vdkroon.nl.

Tot ziens op zaterdag 1 september namens team Peek & van der Kroon

 

Organisatie:
logo-peek-vdkroon 

Partner:
logo-uniformagri

 

Sponsors:

foto oovb foto hendrickx foto Agrifirm
foto Propos foto Wijnen Welten ZBH Agriservice

 

Gaat u mee op studiereis in 2019?

De eerste plannen en geïnteresseerden zijn er al voor studiereis naar Amerika (met bezoek aan World Dairy Expo) en/of Canada in 2019.

Wilt u zo’n studiereis eens meemaken of wilt u op de hoogte blijven van toekomstige evenementen, zoals studiereis, open dag, bijeenkomst, symposium? Meld u dan aan met uw naam, emailadres en eventueel telefoonnummer op: http://eepurl.com/bO0E79
Informeer of meld u aan bij Huub Peek: 06-26 098 998 / huubpeek-vdkroon.nl

Studiereis Amerika en Canada 2018: 
StudiereizigersVan 24 mei t/m 2 juni 2018 organiseerden we een handels-/studiereis met 5 dagen melkveebedrijven in de regio Wisconsin, USA bezoeken en aansluitend 4 dagen naar Alberta in West-Canada. Ze bezochten o.a. Rosy-Lane Holsteins (van symposium-spreker Lloyd Holterman).

Studiereis Zuid-Afrika: VOL
In oktober 2018 reizen we naar een bijzondere bestemming: Zuid-Afrika. De belangstelling bleek groot en de beschikbare plaatsen waren al snel volgeboekt. We delen de ervaringen naderhand zeker met u.

Terugblik op Canada 2017

Groep bij Johnston Canyon

In oktober van 2017 reisden we met een groep van 9 personen een volle week naar de West-Canadese provincie Alberta. Het bleek een gezellige, indrukwekkende studiereis met verschillend opgezette melkveebedrijven tot enkele toeristische trekpleisters, zoals het bergstadje Banff in de Rocky Mountains. Boeiende rondleidingen hebben we gehad op zo’n 15 verschillende melkveebedrijven, waarbij de omvang varieerde van 70 tot 700 melkkoeien. Van Nederlandse emigranten hoorden we hoe zij binnen het quotumsysteem hun bedrijf verder hebben ontwikkeld.

Goey Farm

 

Veiling in Le Duc

Terugblik op eerdere studiereis

Kappa Caseine beïnvloedt efficiëntie melkverwerking tot kaas

Zoals u wellicht weet zit in één liter melk ongeveer 35 gram eiwit. Hiervan is ca. 82% caseïne en 18% wei. De caseïne uit koemelk kun je onderverdelen in alfa-, kappa- en beta-caseïne. Met name Kappa Caseïne is belangrijk voor de kaasproductie en beïnvloedt de melkstremming en daarmee ook de kaasopbrengst, afhankelijk van de caseïne-variant. Onlangs publiceerde het vakblad ‘Melkvee’ uitgebreid over de relatief onbekende kappa-caseïne E-variant, welke een mutatie is van de aanvankelijk gevonden A-variant. Er zijn nu 3 varianten (A, B en E) en combinaties hiervan mogelijk, welke genetisch bepaald zijn: EE, AE, BE, AA, AB en BB. De BB variant kent de snelste stremming en hoogste kaasopbrengst uit dezelfde hoeveelheid melk en gehalten. De EE variant vertraagt de stremming en werkt in feite tegengesteld aan de B-variant. Uit een Italiaanse studie is gebleken dat 1000 kg BB-melk 6 kg meer Parmigiana Reggiano-kaas en zelfs 8,2 kg meer Mozzarella-kaas oplevert dan AA-melk. Klik voor volledig artikel.

Klanten van Peek & van der Kroon krijgen op het M84U-rapport ‘Fokwaarden Overzicht Stieren‘ de kappa-caseïne variant vermeld èn of de stier de Beta-caseïne A2A2 bezit. Hierdoor kunt u zelf op basis van feitelijke informatie uw eigen selectiekeuze maken en bij ons kenbaar maken.

Tevreden klanten, daar doen wij het voor