Het kan zijn dat niet alle onderdelen van deze site correct werken in uw (verouderde) browser. Onze excuses daarvoor.

Gaat u in mei of oktober mee op studiereis naar Amerika?

Dit jaar kunt u kiezen uit 2 reizen naar Amerikaanse melkveebedrijven in vooral Wisconsin:

 1. 26 mei t/m 3 juni 2019  –   VOLGEBOEKT

  Vertrek: Zondag 26 mei Amsterdam – Chicago IL
  Aankomst: maandag 3 juni. Chicago – Amsterdam
  De reis gaat door. 

 2. 30 september t/m 8 oktober 2019
  incl. bezoek aan World Dairy Expo & Show in Madison.  
  Vertrek: maandag 30 september Amsterdam – Minneapolis
  Aankomst: 8 oktober, Chicago IL – Amsterdam
  De reis gaat door. Er zijn per 14 maart nog 3 plekken beschikbaar.

Per excursiebedrijf is ruim gelegenheid om vragen van deelnemers persoonlijk te stellen aan de ondernemers, inclusief vertaling. Reisleider Huub Peek brengt u naar bijzondere melkveebedrijven met Holsteins, Brown Swiss en/of Jerseys, variërend in grootte, management en bedrijfsdoel: topfokkerij, rendement, top management, hoge productie, stieren leveren.
Op foto’s bijv. Golden-Oaks Farm met 600 koeien, top fokkerij en RosyLane Holsteins. Huub heeft in de afgelopen 25 jaar dit bedrijf enorm zien groeien. Dat was reden om Lloyd en Daphne Holterman eerder op ons symposium uit te nodigen, waarbij hij opviel door hoge productie met zo’n 1000 koeien zonder antibioticagebruik, zonder melkziekte.

Programma onder voorbehoud:
Programma onder voorbehoud

Deelname staat vrij voor iedereen die geïnteresseerd is in melkveehouderij, u hoeft dus geen klant te zijn van Peek & van der Kroon.

Wilt u zo’n studiereis eens meemaken? Informeer of meld u aan bij Jacoline 06-3733 9285 of Huub Peek: 06-26 098 998 / huubpeek-vdkroon.nl

Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige evenementen, zoals studiereis, open dag, bijeenkomst, evenement? Meld u dan aan voor deze evenementennieuwsbrief: http://eepurl.com/bO0E79

Terugblik op studiereis Zuid-Afrika: 

In oktober 2018 reisden we naar een bijzondere bestemming: Zuid-Afrika. Op programma stonden bedrijfsbezoeken op melkveebedrijven in de West-Kaap van Zuid-Afrika en de Livestock show met grootse buitenvakbeurs en allerlei dierenkeuringen op in Stellenbosch. 

Terugblik op eerdere studiereizen

Geslaagde open dag ‘Mooi voorbeeldbedrijf’

“Mooi voorbeeldbedrijf”, “Super georganiseerd”, “Ik ga nu toch een paar dingen anders doen op mijn bedrijf” kregen we als reacties op de open dag.
Bezoekers en standhouders kijken enthousiast en goed terug op onze M84U resultatendag op melkveebedrijf van Hugo en Marlie Pastors in Oost-Brabant.
Mooi weer, mooie samenwerking, betrokken vrijwilligers, mooie koeien (en schoon gehouden!), volle presentatieruimtes. Daar zijn we blij mee.

Foto’s staan in fotoalbum op facebook.

Peek & van der Kroon

Peek Event Management / Sparkling Biz
Jacoline Peek-Hamoen, #deeventvlogger

Live opnames van presentaties van Hugo Pastors, Guido IJpelaar en Huub Peek

Klaar voor de Open dag M84U fokkerijresultaten bij VOF Pastors?

#melkvee #veeteelt #m84u #deeventvlogger

Voorbereiding en artikel Melkvee:

Aankondiging open dag:

Hoe ziet ideale koe er van Hugo Pastors uit?

Nieuwe adviseur in team

Hugo Pastors heeft jarenlang gebruik gemaakt van het onafhankelijk fokkerijadvies als klant van Peek & van der Kroon. Middels de begeleiding door adviseur Huub Peek is de veestapel nadrukkelijk in de richting van zijn fokdoel geschoven; hoog productieve dieren die goed gebouwd zijn opdat ze de productie goed aan kunnen en door gezonde uiers en beste benen gemakkelijk een hogere levensduur kunnen behalen. In St.Anthonis melkt hij 125 melkkoeien, met bijbehorend jongvee. Zijn interesse in fokkerij is nog sterker geworden door deelname aan studiereizen naar Italië en Amerika. Naast zijn bedrijf gaat Hugo parttime andere melkveehouders begeleiden met onafhankelijk fokkerijadvies in de regio Zuid-Oost Nederland.

Op 1 september stelde Hugo Pastors zijn bedrijf beschikbaar voor open dag voor u om met eigen ogen zijn resultaten te bekijken en kennis te maken met Hugo als fokkerijadviseur.

Open dag met M84U fokkerijresultaten: 1 september

Bezoekregistratie kan al vooraf via deze link.  

Voorbereidingen in volle gang:

 (korte versie)

Hugo Pastors heeft jarenlang gebruik gemaakt van het onafhankelijk fokkerijadvies als klant bij Peek & van der Kroon. Middels de begeleiding door adviseur Huub Peek is de veestapel nadrukkelijk in de richting van zijn fokdoel geschoven: hoog productieve dieren die goed gebouwd zijn, opdat ze de productie goed aan kunnen en door gezonde uiers en beste benen gemakkelijk een hogere levensduur kunnen behalen. In St. Anthonis melkt hij 125 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Zijn interesse in fokkerij is nog sterker geworden door deelname aan studiereizen naar Italië en Amerika georganiseerd door Huub Peek.

Ideale koe

Hoe ziet de ideale koe eruit voor Hugo op zijn bedrijf? Hij vertelt het in deze video.

Komt u ook 1 september naar de open dag met presentaties:
# bedrijfsopzet en fokkerijresultaten, Peek & van der Kroon – Hugo Pastors
# bedrijfskengetallen, UNIFORM-Agri – Guido IJpelaar
# fokkerij, Peek & van der Kroon – Huub Peek
10.30 – 12.00 uur presentatie ronde 1
13.30 – 15.00 uur presentatie ronde 2.

Naast zijn bedrijf gaat Hugo parttime andere melkveehouders begeleiden met onafhankelijk fokkerijadvies in de regio Zuid-Oost Nederland.
In onderstaande video vertelt hij o.a. over voeding.


Op 1 september stelt hij zijn bedrijf open voor u om met eigen ogen zijn resultaten te bekijken en kennis te maken met Hugo en andere onafhankelijk  fokkerijadviseurs in het team van Peek & van der Kroon.

Zaterdag 1 september 2018
Van 10.00 – 16.00 uur

Adres:
Sambeeksedijk 10-A
5845 ES Sint Anthonis

Bezoek is gratis na bezoekregistratie, dit kan al vooraf via deze link.
Digitale uitnodiging in pdf.

Geen toegang voor honden op het terrein en graag geen bedrijfskleding dragen.

Contact: Jacoline Peek, 06-3733 9285, bmpeek-vdkroon.nl.

Tot ziens op zaterdag 1 september namens team Peek & van der Kroon

 

Organisatie:
logo-peek-vdkroon 

Partner:
logo-uniformagri

 

Sponsors:

foto oovb foto hendrickx foto Agrifirm
foto Propos foto Wijnen Welten ZBH Agriservice

 

Terugblik op eerdere studiereizen

Terugblik op studiereis Zuid-Afrika: 
Van 9 t/m 20 oktober 2018 reisden we naar een bijzondere bestemming: Zuid-Afrika. Op programma stonden bedrijfsbezoeken op melkveebedrijven in Darling, Kareedow, Paterson, Humansdorp, Port Elizabeth en de Livestock show met grootse buitenvakbeurs met allerlei dieren keuringen op Sandringham Farm in Stellenbosch. 

Studiereis Amerika en Canada 2018: 
Lake LouiseVan 24 mei t/m 2 juni 2018 organiseerden we een handels-/studiereis met 5 dagen melkveebedrijven in de regio Wisconsin, USA bezoeken en aansluitend 4 dagen naar Alberta in West-Canada. Ze bezochten o.a. Rosy-Lane Holsteins (van symposium-spreker Lloyd Holterman).

 

 

Terugblik op Canada 2017

Groep bij Johnston Canyon

In oktober van 2017 reisden we met een groep van 9 personen een volle week naar de West-Canadese provincie Alberta. Het bleek een gezellige, indrukwekkende studiereis met verschillend opgezette melkveebedrijven tot enkele toeristische trekpleisters, zoals het bergstadje Banff in de Rocky Mountains. Boeiende rondleidingen hebben we gehad op zo’n 15 verschillende melkveebedrijven, waarbij de omvang varieerde van 70 tot 700 melkkoeien. Van Nederlandse emigranten hoorden we hoe zij binnen het quotumsysteem hun bedrijf verder hebben ontwikkeld.

Goey Farm

 

Veiling in Le Duc

Terugblik op eerdere studiereis

Tevreden klanten, daar doen wij het voor